Strony

Google Website Translator Gadget

niedziela, 12 maja 2013

Sałatka z tuńczyka z fasolą

  Idealna sałatka na drugie śniadanie. Czas przygotowania bardzo krótki, czas przyjemności z jedzenia - zależy od spożywającego;-)

  • tuńczyk w sosie własnym duże kawałki,
  • 1/2 czerwonej cebuli,
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli,
  • 1 spory pomidor,
  • kawałek czerwonej i żółtej papryki,
  • solidna garść posiekanej natki pietruszki,
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku,
  • oliwa.
   Tuńczyka wrzucam do miski, dodaję do niego cebulę pokrojoną w półpiórka, odsączoną czerwoną fasolę, pokrojonego w kostkę pomidora (pozbawionego wcześniej skórki i pesteczek), kawałki papryki także pokrojone w kostkę i natkę pietruszki. 
   Odrobinę solę, dodaję pieprz i trochę oliwy. 
   Wszystko delikatnie mieszam i jem z grzankami. 
   Ot, cała filozofia sałatkowa - szybko, kolorowo i smacznie.

1 komentarz: