Sałatka z tuńczyka z fasolą
Idealna sałatka na drugie śniadanie. Czas przygotowania bardzo krótki, czas przyjemności z jedzenia - zależy od spożywającego;-)
- tuńczyk w sosie własnym duże kawałki,
- 1/2 czerwonej cebuli,
- 1 mała puszka czerwonej fasoli,
- 1 spory pomidor,
- kawałek czerwonej i żółtej papryki,
- solidna garść posiekanej natki pietruszki,
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku,
- oliwa.
Tuńczyka wrzucam do miski, dodaję do niego cebulę pokrojoną w półpiórka, odsączoną czerwoną fasolę, pokrojonego w kostkę pomidora (pozbawionego wcześniej skórki i pesteczek), kawałki papryki także pokrojone w kostkę i natkę pietruszki.
Odrobinę solę, dodaję pieprz i trochę oliwy.
Wszystko delikatnie mieszam i jem z grzankami.
Ot, cała filozofia sałatkowa - szybko, kolorowo i smacznie.
Wyglądają rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuń---
klik