- świeży brokuł,
- ser typu brie,
- kilka truskawek,
- kilka kawałków świeżego ananasa (oczywiście może być z puszki, ale świeży smakuje o dwa nieba lepiej;-))
- garść płatków migdałów,
- łyżka masła.
Po kilku minutach, kiedy jest miękki, ale nie rozgotowany, odstawiam go, żeby trochę przestygł.
W tym czasie układam na talerzu wokół krawędzi na przemian kawałek sera, pół truskawki - jeśli są duże, jak małe to całą, znowu ser, potem kawałek ananasa, ser, truskawka, itd.
Na suchej patelni prażę płatki migdałów. Na drugiej rozpuszczam trochę masła.
Różyczki brokuła układam na środku talerza, polewam masłem, posypuję płatkami migdałów i kompozycja, która cieszy duszę i ciało jest gotowa do spożycia:-)
Przepis bierze udział w akcji:
Droga Redakcjo,
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie, ale gotuję dla przyjemności. Cieszy mnie, gdy to co zrobię smakuje moim najbliższym, a znajomi (a może i nieznajomi) kopiują moje przepisy. To moja największa wygrana.
Życzę udanego programu i serdecznie pozdrawiam:-)
Barbaro, przepis wygląda intrygująco! dziękujemy za cytowanie storeko. Prośba - ponieważ przebudowaliśmy stronę link jest już nieaktualny więc proszę zamień go na http://storeko.pl/zywnosc/dlaczego_warto_jesc_brokuly_/
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Aneta
Witaj, link zmieniony na aktualny :-)
UsuńPozdrawiam serdecznie,
Barbarina
Ps. Gratuluję ciekawej strony :-)
Dziękujemy!
Usuń