Skoro mam już gotową cukinię marynowaną w Greencado - oleju z awokado (www.olej-awokado.pl), to aż się prosi o dobre dla niej towarzystwo...
Dlaczego by nie wzbogacić smaku mozzarelli i pomidorów właśnie o taką cukinię? Nic prostszego:- kilka plasterków cukinii marynowanej w Greencado - oleju z awokado extra vergine,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- 1 kulka mozzarelli,
- kilka kropli octu balsamicznego i oleju z awokado Greencado,
- odrobina świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.
Na talerzu ułożyć plasterki marynowanej cukinii, obok pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i mozzarellę pokrojoną w grube plastry.
Mozzarellę polać mieszanką oleju z awokado z octem balsamicznym i posypać odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Można ozdobić - tak jak ja to zrobiłam - listkami bazylii.
I gotowe:-)
Dobrze smakuje do tego grzanka, którą można zebrać olej, jeśli coś zostanie na talerzu, jak już zjemy cukinię, pomidorki i mozzarellę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz