- kilka listków sałaty lodowej,
- kilka listków bazylii,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- kawałek żółtej papryki,
- kawałek czerwonej cebuli,
- ser kozi,
- Greeencado - olej z awokado,
- sól morska wymieszana z ziołami prowansalskimi.
Rwiemy na kawałki kilka listków sałaty lodowej i kilka listków bazylii. Pomidorki kroimy na pół, paprykę na nieduże kostki, cebulę w piórka, ser kozi też w kostkę.
Całość posypujemy świeżo zmieloną solą wymieszaną z ziołami prowansalskimi i polewamy pięknie zielonym, smakowitym olejem z awokado.
Olej, który zostanie na talerzu po zjedzeniu sałatki, także zjadamy, bo nie dosyć, że jest delikatny i pyszny, to jeszcze na dodatek bardzo zdrowy (http://www.olej-awokado.pl). Wystarczy kawałek bułki, którą można świetnie zebrać resztę z talerza.
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na najlepsze lody bananowe!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :-)
Mmmm... lody... Chętnie:-)
Usuń