Google Website Translator Gadget

niedziela, 14 kwietnia 2013

Zapiekanka gruszkowo-jabłkowa

   Coś na słodko-słono, czyli zapiekane z kozim serem gruszki, jabłka i żurawina.  Pyszne na podwieczorek albo na lekką kolację dla dwojga :-)

  • 2 gruszki,
  • 1 jabłko,
  • garść suszonej żurawiny,
  • 2-3 łyżki syropu klonowego,
  • 200 g koziego sera,
  • orzechy włoskie do posypania.
  W naczyniu do zapiekania układam na przemian pokrojone w cienkie plasterki gruszki i jabłka. Mogą być obrane, ale nie przeszkadza też wersja ze skórką. 
  Posypuję je żurawiną, startym serem kozim i orzechami włoskimi. Polewam syropem klonowym.
  Zapiekanka wędruje do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni na około 30-35 minut. I gotowe :-)

1 komentarz:

  1. Fajna zapiekanka, podoba mi się. Trzeba spróbować.

    OdpowiedzUsuń