Zostało mi ze śniadania jedno jajko ugotowane na twardo. Uznałam, że warto wykorzystać je na lunch w zestawie z tuńczykiem. Ale żeby nie było tak nudno, to oczywiście zestaw się powiększył o różne różności:
1 jajko ugotowane na twardo,
1/2 puszki tuńczyka w dużych kawałkach, w sosie własnym,
I jak zwykle w sytuacji sałatek z udziałem sałaty zaczęłam od zrobienia "bazy" z zieleniny - roszponki, cykorii, kiełków i bazylii. Na to ułożyłam jajko pokrojone w ósemki, rozrzuciłam tuńczyka, pomidorki przekrojone na pół, rzodkiewki i papryki pokrojone w słupki. Całość posypałam cebulą cienko pokrojoną w talarki i siekanym szczypiorkiem. Na koniec trochę świeżo mielonego pieprzu, soli i oliwy na wierzch i gotowe:-) Do tego chrupiąca bagietka i wielokolorowa uczta, że ho ho;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz