Google Website Translator Gadget

piątek, 6 lipca 2012

Pasta z bobu z koperkiem

   W ramach urozmaicenia dodatków do chleba postanowiłam zrobić pastę z bobu.

  • 1/2 opakowania świeżego bobu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • trochę oliwy z oliwek,
  • 2 czubate łyżki siekanego kopru,
  • sól do smaku.
   Bób, po umyciu, ugotowałam na parze. Trwało to około 10 minut. Wystudziłam, obrałam ze skórki, bo za nią nie przepadam. Następnie  zmiksowałam bób z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, oliwą i koprem. Posoliłam do smaku. 
   Pastę trzymam w lodówce. Podejrzewam, że będzie na dwa dni:-)



Przepis bierze udział w akcji:

2 komentarze:

  1. Witam,poznałyśmy się dzisiaj w Kadewin. Ku mojemu miłemu zdziwieniu okazuje się że wcześniej czytałam Twojego bloga o gotowaniu.Serdecznie zapraszam do obejrzenia moich zdjęć na facebooku lub Kolumberze (mangosiak) pozdrawiam Margherita Corvo:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie trafiłaś wcześniej na mojego bloga dzięki Uli, która od czasu do czasu mnie promuje:-) Zajrzałam na Kolumbera i dzięki Twoim zdjęciom powspominałam swoje sycylijskie wakacje...
      Pozdrawiam serdecznie bardzo,
      Basia
      Ps. Jesteś nie do odnalezienia na FB:-(

      Usuń