- kilka dokładnie umytych liści jarmużu, porwanych w mniejsze kawałki pozbawione żyłek,
 - marchewka pokrojona w półplasterki,
 - por pokrojony w półplasterki,
 - ziemniaki pokrojone w kostkę,
 - 1 puszka zielonego groszku,
 - gorąca woda,
 - oliwa lub olej,
 - odrobina masła,
 - ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, odrobina cukru, ostrej papryki - wszystkiego na tzw. oko, czyli wedle indywidualnego smaku :-)
 
Następnie dorzuciłam jarmuż. Pomieszałam i zalałam wszystko gorącą wodą.
Po chwili wrzuciłam ziemniaki, dodałam przyprawy.
Kiedy ziemniaki i marchewka stały się miękkie, wrzuciłam odsączony groszek.
Na koniec wystarczy dodać odrobinę masła i dosmaczyć wedle uznania. Proponuję dodać trochę ostrej papryki, żeby wydobyć w kontraście delikatność liści jarmużu:-)

Satta Results Delhi
OdpowiedzUsuń