Google Website Translator Gadget

sobota, 5 stycznia 2013

Naleśniki z serem i rodzynkami

   Naleśniki pojawiają się u nas w domu dość często, ale z serem tylko od czasu do czasu, bo nie zawsze chce mi się robić serowe nadzienie. 
   Tym razem wyszły tak sympatycznie na zdjęciach, że postanowiłam to pokazać:-) Oczywiście smakowo były fantastyczne. 
   Do zrobienia nadzienia potrzebne są:
  • 1 opakowanie serka riccotta (250 g to idealna porcja do 4 naleśników), 
  • 1 żółtko, 
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 1 łyżeczka cukru pudru i 
  • garść rodzynek (wcześniej namoczonych).
   Naleśniki odsmażyłam na klarowanym maśle, dlatego pewnie tak ładnie się przyrumieniły. Podałam posypane cukrem pudrem w towarzystwie plasterków pomarańczy i pestek granatu.



5 komentarzy:

  1. Ostatnio mi się przypomniały, kojarzą mi się z dzieciństwem, niebawem zrobię! :) Daj jednego! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie. Od razu przypomina się dzieciństwo. A nie dam, bo nawet okruch nie został :-D Następnym razem zrobię więcej ;-)

      Usuń