- makaron z wczoraj - w tym razem tagliatelle i papardelle,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- łyżka pesto - niestety, korzystam z gotowego pesto alla genovese, ale pewnego dnia sama zrobię ten sos, słowo!
- roszponka,
- tarty parmezan,
- odrobina oliwy na patelnię.

Makaron wrzucam na rozgrzaną oliwę, podsmażam przez chwilę. Dorzucam do niego pomidorki koktajlowe przekrojone wcześniej na pół i zmniejszam ogień. Jak wszystko się podgrzeje, na pomidorkach zmarszczy się skórka, to dodaję łyżkę pesto. Mieszam dokładnie i po chwili wyłączam gaz. Odstawiam patelnię, do mieszanki dokładam garść roszponki. Danie podaję posypane parmezanem.
Przepis bierze udział w akcji durszlakowej "Makarony Świata".

Super:-) Dziękuję i już dołączam do akcji.
OdpowiedzUsuńMiłego wieczoru:-)